Pasta z awokado – Avocado paste

5 Czer

 Super szybka przekąska! Idealna o każdej porze dnia. Polecam. Czas wykonania: to dosłownie chwila.

4 - Kopia

Co potrzebujemy:

1 awokado

2 jajka

pół ząbka czosnku

trochę soku z cytryny

oliwa z oliwek do skropienia

1 do 1,5 łyżki majonezu (nie za dużo)

prażony słonecznik (sami prażymy na gorącej patelni aż się zarumieni)

sól

pieprz

1 - Kopia

Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka też w kosteczkę. Wyciskamy czosnek i dodajemy. Do tego uprażony słonecznik. Skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz. A potem majonez. Całość mieszamy.

Pastę układamy na żytni chlebek, możemy przyozdobić rukolą, która doda jeszcze odrobinę pikanterii.

Do tej pasty polecam pieczywo żytnie. Doskonale pasuje. Jego tekstura jest bardziej mięsista od pszennego, co sprawia, że całość doskonale pasuje. No i nie jest „papką” : ) smacznego.

3 - Kopia

And something for my friend from Germany as she complained that she can’t undersstand much…

Wonderning why :)?… Polish is so simple… :)

Recipe

Ingredients:

1 avocado

2 eggs

half clove of garlic

lemon juice

olive oil

1 -1,5 tbl spoon of mayonnaise

rast sunflower seeds

salt

pepper

Peel the avocado and then dice it. Add some lemon juice. It will help to keep the nice colour of the avocado. (It won’t go black). Dice eggs and add them. Then add garlic, roast sunflower seeds, salt pepper, olive oil and some mayonnaise. Mix all of the ingredients. And the paste is done : )! Enjoy it!

2 - Kopia

By LaCultCraftingPot vel Alltags Heldin ;-)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: